Werk in opdracht: Fenixloods te Rotterdam

VM Geveltechniek mag, in opdracht van Heijmans, de Douglas gevelbekledingen (ca. 2300 m2) gaan monteren op het werk Fenixloods te Rotterdam. Op deze locatie in Katendrecht wordt een oude loods omgetoverd tot een imposant appartementencomplex met daaronder diverse commerciële functies.

De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen wederom aan een nieuw leven.

De industriële Fenixloodsen vormen de nieuwe entree van Katendrecht. Vanaf de Wilhelminapier brengt de Rijnhavenbrug je naar de kade, langs de twee Fenixloodsen, naar het Deliplein. Het kloppende hart van de Kaap met restaurants, theater, cafés en bijzondere shops. De Fenixloodsen zijn nu ook al in hun tijdelijke vorm tot leven gekomen. De Codarts Circusschool, de Fenix Food Factory en Fenix Workspace hebben inmiddels hun intrek genomen in Fenixloods II.

Met de Fenixdocks krijgt het gebied straks opnieuw een impuls. Onderscheidende ondernemers zullen een deel van de bestaande Fenixloods II gaan vullen. Naast de woningen bieden de loodsen straks ruimte aan het nieuwe Theater Walhalla, de circusschool van Codarts, bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Door de nieuwe ondernemers en bezoekers ontstaat zo een aantrekkelijk en bruisend Fenix plein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

Een zeer mooie opdracht waar VM Geveltechniek wederom haar expertise mag laten zien!