Terug naar overzicht

Stadhuis Utrecht met Eternit, Fischer ankers en Justimax profielen

In opdracht van CRH Bouwmaterialenhandel B.V. zaagt en freest VM Geveltechniek circa 2200 m2 Eternit Natura. De 12 mm Eternit Natura platen worden blind bevestigd met het Fischer systeem op een Justimax aluminium achtergrond. Hieraan is een uitgebreide (test)voorbereiding vooraf gegaan, waarin VM Geveltechniek een belangrijke rol heeft vervuld. Het is van het grootste belang dat de ankergaten op de juiste wijze worden gefreesd. Dit is bijzonder nauwkeurig werk, waar we met een goede werkvoorbereiding en een gespecialiseerde machines een onmiskenbare toegevoegde waarde leveren. Het compleet bewerkte materiaal wordt ter plekke geleverd op volgorde van de bouwlagen.

Eternit zagen en behandelen met Luko

Na het zagen van de Eternit panelen worden de randen van de Eternit Equitone Natura panelen eerst geschuurd en daarna nabehandeld met transparante impregneervloeistof (Luko). De behandeling met Luko voorkomt kleurverschillen door vochtaborptie.

Eternit hinterschnitt frezen en montage Fischer ankers

Na verzaging van de Eternit gevelplaat worden er meerdere hinterschnitt gaten in de plaat gefreesd. Dit moet tot op 1/10 van de millimeter gebeuren om de constructieve veiligheid te waarborgen. Onze CNC freesmachine is uiterst geschikt om deze maatwerk bewerking in de harde Eternit plaat uit te voeren. Nadat de hinterschnitt gaten in de Eternit plaat zijn gefreesd, worden de aluminium inhaakprofielen van Justimax door middel van speciale Fischer FZP-II ankers bevestigd aan de Eternit Natura plaat.

Geconditioneerde omstandigheden en lage kosten

Alle boringen en bevestigingen worden onder geconditioneerde omstandigheden in ons zaagcentrum aangebracht hetgeen de kwaliteit van de bevestigingen en de maatvoering garandeert. De montagetijd op de bouwplaats wordt hierdoor aanzienlijk verkort en dat beïnvloedt de kostprijs positief.

Opdrachtgever CRH Bouwmaterialenhandel B.V.
Plaats Utrecht
VM Geveltechniek